2024.05.31-én ♻️💚Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület alapítója iskolánkban folyó fenntartható fejlődést szolgáló oktatás elismerésekènt adományozott Blue-bot padlórobotot a gyerekek ismereteinek elmélyítéséhez és tanulmányaik megkönnyítéséhez.
♻️Ez az eszköz támogatja a hagyományos frontális óra helyett a kollaborációt: páros, csoportmunkát, vagy akár összetettebb projektmunkát is.
Tanórai és tanórán kívüli keretben egyaránt alkalmazható a diákok motiválására és komplex kompetenciafejlesztésre, algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztésre is.
♻️Iskolánk új Blue-bot padlórobotja “Zümi” már szorgos, munkába is állt, ugyanis 🐝❗️ a méhek világnapjára hívtuk fel segítségével a tanulóink figyelmét.
🐝A Mézerdő méhészet előadásának legfontosabb üzenetét mèlyíthettük el padlórobot segítségével. 🐝“Mi is tudunk tenni a környezetünkért, méhekért azzal, ha pl. virágot ültetünk.”🌼
♻️Király Nórának a Zöld Követ Egyesület alapítójának iskolánk tanulói, pedagógusai nevében köszönetet mondunk a támogatásért.💚

2024.05.15-én iskolába látogatott Léczfalvi Kinga állatasszisztált foglalkozás-vezető Pollival, a “nagy, fekete” terápiás kutyussal.🐾🐾
A foglalkozásra azok az intézmények nyújthattak be pályázatot, akik a 2023/24-es tanévben az állatvédelmi témahéten részt vettek.  ✅️
🏆Legnagyobb örömünkre iskolánk pályázati anyaga sikeres elbírálás alá került, így ennek köszönhetően a 2.a, és az 1.a osztály tanulói vehettek részt foglalkozáson.
🐕‍🦺Jó volt látni a gondtalan mosolyt a gyerekek arcán, ahogy meglátták és megérinthették Pollit. A foglalkozás-vezető és a terápiás kutya kedves, nyugodt szeretetteljes kisugárzásának köszönhetően mind a két osztály tanulói, pedagógusai jó hangulatban, élményekben gazdagodva köszöntek el egymástól. Igyekszünk, több ehhez hasonló élményben részesíteni tanulóinkat.
Köszönjük szépen a lehetőséget a Közös ügyünk az állatvédelem alapítványának!

 Iskolànk öko munkaközössége sikeresen pályázott az „Iskolában az Erdő” elnevezesű programra!
Az erdő program az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület részvételével valósult meg és hívtuk fel tanulóink figyelmet az erdők nemzetközi napjára.
A pályázat keretében a minősített Erdészeti Erdei Iskola erdőpedagógusa érkezett hozzánk a Budakeszi Vadasparkból. Az erdők és fenntarthatóság témakörében tartott élményszerű, interaktív foglalkozást a 1.a, 2.a és 5.a osztályos tanulóink részére.
Remek erdőélményben volt része a gyerekeknek, melynek során sok új ismeretet szereztek.
A foglalkozásvezető nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy rávilágítson az erdő élőlényeinek egymásra utaltságára és ennek fontosságára.
Vagy éppen megtapasztalhattuk a nappali és éjszakai madarak szárnycsapásainak különbségét.
Köszönjük az érdekes és hasznos ismereteket és az ajándékokat! 
Köszönjük szépen ezt a remek élményt!

Sajnos a tavalyi nyolcadikos  osztályok ballagásuk emlékére ültetett cserszömörce nem fogandt be. Tímár Ágnes és a 10 millió fa alapítvány sietett a segítségünkre és két életerős virágos kőris fákkal tudtuk pótolni a ballagók emlékfáját.
Köszönjük szépen a felajánlást!

A 2022-2023-as tanévben kialakított zöldséges, virágos magaságyások nagy sikerén látva iskolánk az idei évre is tartogat meglepetés!
Öko munkaközösség sikeres pályázatot nyújtott be a Bio-Fung Kft.-hez. Az “IskolaGomba” program keretein belül intézmènyünk egy fehér és egy barna csiperkegomba termesztése alkalmas zsákot nyert. 🍄
Az elkövetkező időszakban a gyerekek feladata lesz a gombákról való gondoskodás.
Az IskolaGomba program célja, hogy a tanulók elméletben és gyakorlatban is megismerjék a gombák világát és megértsék, hogy a gomba milyen különleges élőlény és egyben egy nagyon finom élelmiszer is.
A fotók magukért beszélnek! 5 nap telt el a két kép között!
Köszönet a Bio-Fungi Kft.-nek, hogy csatlakozhatunk ehhez a rendkívüli kezdeményezéshez!

Az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosítószámú „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” projekt alapján hordozható eszközök kerültek, illetve kerülnek kiosztásra iskolánkban. A tájékoztatók itt megtekinthetőek:

Iskolánk nyert a PPG Trilak „Tegyünk együtt a színesebb jövőért!” elnevezésű pályázatán! A festékek már meg is érkeztek hozzánk! Köszönjük!

A Zöld Követ Egyesület támogatásával iskolánk udvarán ágyásokat és udvari tantermet alakítottunk ki.

2023 márciusában intézményünk sikeresen pályázott a LEGO Alapítvány támogatásával megvalósuló,
a Káva Kulturális Műhely által létrehozott színházi projektre. Több intézmény közül esett a választás
a mi iskolánkra, amiért nagyon hálásak vagyunk.
A térítésmentes programsorozat tartalmazott hét színházi nevelési és drámapedagógiai előadást,
komplex drámaórát, tréninget különböző évfolyamú diákok és pedagógusok számára. A programok
2023 áprilisában és májusában valósultak meg.

Pénziránytű Iskolahálózat

Iskolánk csatlakozott a Pénziránytű Iskolahálózatba, amely keretében a 100 első csatlakozó általános iskola jogosulttá vált 100.000 forintos támogatásra.
Köszönjük!

Érzékenyítő társasjátékot nyert iskolánk az Egy sima egy fordított – Egyesület az inklúzióért pályázatán
Az Egy Sima egy Fordított- Egyesület az Inklúzióért csapatának hivatása az inkluzív – azaz elfogadó – szemlélet terjesztése. Céljuk, hogy minél több emberrel megismertessék és elfogadtassák, hogy mindenkinek vannak jobb és kevésbé jó képességei, mindannyian egyediek vagyunk, és éppen ezért fontos részei a nagy egésznek.
Az Egyesület a LEGO Alapítvány és LEGO Csoport támogatásával létrehozott egy Érzékenyítő Társasjátékot, amely lehetőséget ad az 1-4. évfolyam számára, hogy a gyerekek iskolai keretek között játékos módon, kiscsoportos foglalkozások keretében tanulhassanak a fogyatékosságokról és megismerhessék az inkluzív, befogadó szemléletet.

CETELEM pályázat

A 6.a osztályos gyermekek a Cetelem pályázata segítségével 200.000 Ft-ot nyertek az Iskolánk számára, melyet a digitális oktatáshoz kapcsolódó eszközre, szolgáltatásra fordíthatunk!

 

A TÁMOP 3.1.4. B-13/1-2013-0001 számú

„Köznevelés az iskolában projekt

támogatta a  szervezett közösségi programokat

TALENTUM projekt

NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM A matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben. NTP- MTTD-16