Frissítve: 2021. november 27.

Békés, boldog, szeretetteljes, meghitt  

Karácsonyi Ünnepet Kívánunk!


Kedves Szülők, Érdeklődők!

Kérjük szavazzanak a 6.a póló és videó pályamunkájára a Cetelem Zöldsuli pályázatán!

       A VIDEO


 

 


 

 

Kedves Szülők!

Iskolánk is bekapcsolódik a  SULIZSÁK ruhagyűjtési programba. Fontosnak tartjuk Ökoiskola révén, hogy már egészen kiskorban környezettudatosságra neveljük a diákjainkat.

•            Ha Ön is fontosnak tartja és halomban állnak otthon a kinőtt ruhák?

•            Vagy azok, amiket már nem szeretnének felvenni?

•            Adjanak nekik még egy esélyt! Ne dobják ki, hanem gyűjtsék össze és ezzel is támogatják iskolánk diákjait!  Az összegyűjtött ruhákért 50 Ft/kg összeget kaphat az intézményünk.

A mellékelt plakáton megtalálják a tudnivalókat.

Kapunk a szervezőktől zsákokat, ezt az osztályfőnökök osztják majd ki igény szerint. Ha  esetleg nem jut mindenkinek, a ruhák saját zsákban is behozhatók az iskolába.  Ebben az esetben mindenképpen kérnénk, hogy hasonlóan a Sulizsák zsákjainkhoz 50-60 literesek legyenek maximum, vagy 10 kilogrammonként legyenek zsákolva a ruhák, mert a mérések során, illetve a mozgathatóság szempontjából nálunk ez a mérvadó, mindenképpen legyenek lezárva. Ez a cég kérése.

Osztályok között versenyt hirdetünk, ezért az évfolyam és az osztály jele mindenképpen legyen rajra a zsákokon!

A teli zsákokat folyamatosan behozható, de legkésőbb a szállítási nap 12 óráig.

Elszállítás időpontja: 2021.11.22. hétfő (kora délutáni időpont, 13-14 óra között )

A gyűjtött ruhákért kapott összeget az iskola alapítványa kapja, amit a gyerekekre szeretnénk fordítani.

A legtöbbet gyűjtő osztály nagyobb jutalomban részesül, de célunk minden osztályt meglepni karácsonyra a befolyt összeg függvényében. Eredményes és magas részvételi arány esetén akár egy éves intézményi állatkerti/ múzeumi bérletet is tudnánk vásárolni tanulóin részére.

Ha sikeres lesz ez az akció, újabb gyűjtést is szervezünk tavasszal.


EBÉDBEFIZETÉS

Tisztelt Szülők!


Szülői tájékoztató                     ( https://www.kszki.hu )


Hogyan tudok belépni az elektronikus felületre?


Térítési  díjak 2021. szeptember 1-töl


 


E-mail cím:  hausknecht.jozsefne@kszki.obuda.hu

Mobil:  06 70 685 2026

Az utalással fizetők a szokásos módon tudnak rendelni és utalni.


 

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van


 

Tisztelt Szülők!

   A Szellő utazó gyógypedagógusai korábban összeállítottak egy tájékoztatót azon szülők számára, akiknek tankötelessé válik gyermekük. A tájékoztató segíti a szülőt abban, hogyan készüljön gyermekével az iskolakezdésre. Ezt az elmúlt években a Szellőben és néhány integráló iskola beiskolázási szülői értekezletén tettük közzé. A digitális munkarendre és a járvány helyzetre való tekintettel elkészítettük online videó formájában.

A link és a csatolmány:

https://youtu.be/ID1Npr1U5Xk

Üdvözlettel:

             Iharosiné Mayer Zsuzsanna

    Budapest III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola,

    Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

    utazó gyógypedagógusi hálózat

    intézményegység vezető


 

BO.jpg

BOLDOGSÁGÓRA

https://boldogsagora.hu/boldogsagora-kreativ


 

FELHÍVÁS a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására


   

 

Közlemény digitális oktatásról.


 

Intézményünk a 2021/2022. tanévben két első osztály indítását tervezi

     BEMUTATKOZÓ  

      Iskolánk bemutatkozó videója


HITTAN

Katolikus

Református         bemutatkozó


 

Kréta elektronikus ellenőrző

Belépés


 

Kedves 8. osztályos Diákok! Tisztelt Szülők!

A központi felvételi vizsga  időpontja: 2021. január 23. (szombat) 10 óra.

Ha a gyermek nem tud részt venni a felvételin ezen a napon, kérjük, még aznap hívják fel a középiskolát, kérelmet kell benyújtani, hogy a pótnapon részt vehessen. Az 1. pótnap: 2021. január 28. (csütörtök). A járványhelyzet miatt ebben az évben kiírásra került egy 2. pótnap: 2021. február 5. (péntek) 14 óra. A pótnapokat csak indokolt esetben lehet igénybe venni. A 2. pótnap igénybe vételéhez is kérelmet kell írni 2021.01.29-ig  annak a középiskolának, ahová a gyermek a jelentkezését eredetileg beadta A kijavított dolgozatok megtekintése, ill. az értékelőlapok átvétele (a négy évfolyamos képzésre jelentkezőknek: személyesen a diáknak, a gondviselőnek vagy írásos meghatalmazottjának )  is a Veres Péter Gimnáziumban lesz. (2021. január 28. 8:00-16:00 között.) A dolgozatokról csak fénykép készíthető, fénymásolásra nincs lehetőség.- javítással kapcsolatos észrevételek leadása 2021. január 29., pénteken 8:00-16:00 között a titkárságon

-javítási útmutató: a www.oktatas.hu oldalon 2021. január 23., 13 órától elérhető.

Sok sikert kívánok a  központi felvételihez!

          Herth Mariann 

     mb.intézményvezető


November 9-13 között iskolánk felső tagozata csatlakozik az alábbi online versenyhez:

E-HÓD  2020   informatikai verseny

http://e-hod.elte.hu/           


                    H Á Z I R E N D  2021


    JÁRVÁNYÜGYI PROTOKOLL harmadik módosítása


  Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi készültség legújabb rendelete alapján, 431/2020.(IX.18.), 2020. október 01.-től kötelező az intézménybe érkezéskor a gyermek testhőmérsékletének mérése.

A mérési pontot az intézmény bejáratánál alsó tagozatos gyermekek részére a főbejáratnál, felső tagozatosok részére a tornaterem felőli bejáratnál.

A védekezés érdekében, kérjük Önöket, hogy  a járványügyi  előírásokat szigorúan tartsák be !

Kérem szíves türelmüket és együttműködésüket!

Budapest, 2020. szeptember 30.

 Herth Mariann

megbízott igazgató


  Tisztelt Szülők!

Iskolánk járványügyi előírásának részeként a digitális munkarend átállás megkönnyítése érdekében online adatbázist hoz létre, melynek része a tanulói törzsadatlap. Kérjük, hogy az alábbi linken lévő adatbekérő űrlapot 2020.09.07-ig szíveskedjenek kitölteni.
https://forms.gle/3hsK4FKnRTkF53ua6
Kérjük, ha a törzslapon közölt adatokban bármilyen változás áll be, ahhoz új törzslapot szíveskedjenek kitölteni és e-mailben jelezzék az osztályfőnöknek, hogy változás történt.
Kérjük, hogy az iskolánkba érkező új tanulók az etika/erkölcstan választásról szóló nyilatkozatot is szíveskedjenek kitölteni.
https://forms.gle/JsoRD8pTPvnZX6Vy7 
Együttműködésüket köszönjük!

Herth Mariann
megbízott igazgató

Üdvözlettel:
Benke Ildikó
+36(20)936-8314

JÁRVÁNYÜGYI PROTOKOLL A 2020/2021.TANÉVBEN

              A ZIPERNOWSKY KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

 

Az intézkedési terv a mai napon az alábbiak szerint módosul:


"Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni."


 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a Köznevelési Intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről” alapján iskolánkban megtörtént az alapos, mindenre kiterjedő folyamatos fertőtlenítő takarítás.

Iskolánkat kizárólag egészséges, tünetet nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve intézményünk működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.

Kérjük a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról!

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Minden intézményünkbe érkezőt kérünk a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használatára (a gyerekek, tanulók esetében inkább javasolt a szappanos kézmosás).

Kérjük a szülőket, hogy kizárólag egyeztetett időpontban csak különösen indokolt esetben válasszák a személyes ügyintézést! Ettől eltérő esetekben a szülő nem tartózkodhat az iskola épületében.

Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul elkülönítjük, egyúttal értesítjük az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén értesítjük a szülőt /gondviselőt akinek telefonon kell értesíteni gyermeke háziorvosát, és azt követően eljárnia az orvos utasításai alapján.

Ha felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozót értesítsék.

A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük a NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket. A tanuló az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

Jelen protokoll módosításig vagy visszavonásig marad érvényben, a módosításra a járványügyi helyzet alakulásától függően, a tapasztalatok figyelembevételével kerül sor. A módosításról az iskola honlapján és a KRÉTA-n keresztül tájékoztatjuk a szülőket.

 A reggeli torlódás elkerülése érdekében az iskola hagyományos bejáratát 1-4. évfolyamos tanulóink, a tornaterem bejáratát az 5-8. évfolyamos tanulóink vehetik igénybe.

Az ebédlői sorban állásnál a távolságtartást felragasztott csíkok segítik. Az ebédeltetési rend kialakításánál a csoportok megfelelő időben követik egymást, hogy a csoportok keveredése elkerülhető legyen. Az ebédeltetés korábban, 11 órakor kezdődik. Minden gyermeknél legyen maszk, kézfertőtlenítő, papírzsebkendő!  Az épület közösségi tereiben mindenki köteles az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni.

Az iskolai rendezvények, kerületi szaktárgyi és sportversenyek elmaradnak.

Szülői értekezletet, fogadóórát online tartunk, emailben ill. a KRÉTA rendszeren keresztül (kivétel az első évfolyamon, jó idő esetén az udvaron, rossz idő esetén a folyosón a védőtávolság betartásával, szülői maszk viselés kötelező).

Az első tanítási napon minden tanuló osztályfőnöki óra keretén belül kap az adott korosztálynak megfelelő szintű részletes tájékoztatást a személyi higiéne alapvető szabályairól. A gyermekeknek megtanítjuk az úgynevezett köhögési etikettet: papírzsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a  használt zsebkendő szemeteskukába dobása és alapos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés.

A testnevelés órákat lehetőség szerint az udvaron tartjuk. Énekkart az idei tanévben nem tartunk.

Úszásoktatás lehetséges a megfelelő óvintézkedések betartásáról, erről az uszoda gondoskodik. Az úszásra menő osztályok a buszon kötelezően maszkot viselnek.

Naponta többszöri fertőtlenítő takarítást végzünk, kiemelt figyelmet fordítva a kézzel gyakran érintett felületekre (padok, kilincsek, kapcsolók, korlátok, wc lehúzó, billentyűzet, sporteszközök, játszótéri eszközök, stb.).

Budapest, 2020. szeptember 1.

                                                                                                                          Herth Mariann

                                                                                                                 megbízott intézményvezető

CSENGETÉSI  REND


          Kedves Szülők!

Az EMMI által kiadott járványügyi készenlét idején alkalmazandó  eljárásrendnek megfelelően felhívjuk figyelmüket a következőkre:

 

Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló, illetve felnőtt látogathatja, az iskola területén mindenki rendelkezzen maszkkal!

Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek a NKK aktuális eljárás rendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról!

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Tanulókkal kapcsolatos problémájukkal lehetőség szerint forduljanak az osztályfőnökökhöz.

Szülő az épületbe csak rendkívüli esetben, maszkban léphet! Kézfertőtlenítés a bejárati ajtónál kötelező!

Személyes ügyintézéshez előzetes időpontkérés szükséges.

Ügyeiket lehetőség szerint online (titkarsag.zipernowskyk@ebtk.hu) vagy telefonon (3886-556) intézzék.

 

Megértésüket köszönjük!

                                                         Köszönettel:

                                                                                         az iskola közössége


 


 

 Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Intézményünk körzethatára

Tájékoztatás köznevelési intézmények felvételi körzetéről      https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index

A jogszabály módosítások eredményeként 2020. január 1-jétől a köznevelési intézmények felvételi körzethatárai meghatározásának és közzétételének feladata a tankerületi központok hatáskörébe került.

Az érintett települési és német nemzetiségi önkormányzatok véleményének illetve egyetértésének figyelembevételével az Észak – Budapesti Tankerület Központ úgy döntött, hogy a 2020/2021. tanévre vonatkozóan nem kívánja módosítani a jelenlegi körzethatárokat.


Elektronikus ügyintézés felhasználói segédlet és projekt tájékoztató

 

Valamennyi ügy indítására a KRÉTA rendszeren keresztül, illetve KRÉTA hozzáférés hiányában a

https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon keresztül van lehetőség.


 

A 2018/19-es tanévtől az óvodai és iskolai 

szociális segítő szolgáltatás is elérhető intézményünkben.

 


    

     

      Kedves Szülők!
Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2018. október 1-től igénybe vehetik a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) e-Ellenőrző szolgáltatást. A KRÉTA elektronikus ellenőrzője segítségével naprakész információkhoz juthatnak gyermekük tanulmányaival kapcsolatban.


A bejelentkezéshez szükséges felhasználónév és jelszó az osztályfőnököktől vehető át papíralapon 2018. október 1-én. Javasoljuk, hogy az első belépés alkalmával változtassák meg jelszavukat (Profilmenü/Profilbeállítások/Jelszómódosítása)!
Az e-Ellenőrző használatához részletes leírást
itt olvashatnak.
Az e-Ellenőrző elérhető mobil alkalmazásokhoz is. A használatukhoz
itt találnak segítséget.

Az applikációk letöltése:
Android
iOS


KLIKK A KÉPRE!

 

 

 

MAZSORETT OKTATÁS!

  (VIDEO-2019. CSALÁDI NAP)

      

 

Hit- és erkölcstan oktatás 


   ALAPMOZGÁS KÖZPONTÚ UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS

 


 

Iskolánkban az idei tanévben is folytatódik a korábbi sikeres ISKOLAGYÜMÖLCS   PROGRAM,

amelynek keretében tanulóink heti 3 alkalommal friss gyümölcsöt, illetve gyümölcslét fogyaszthatnak. Ily módon intézményünk is hozzájárul  a tudatos táplálkozási szokások kialakításához, amely a családi étkezési kultúra mellett segíti a gyermekek egészséges fejlődését.

 


 

DIÁKIGAZOLVÁNY

Egyéb információk: http://www.diakigazolvany.hu/igenyles/kozneveles


 

 

 

 

HONLAPTÉRKÉP